Albert Metselaar op 20 april in ’t Veen op’

Albert Metselaar, historicus uit de gemeente Hoogeveen is tussen 13 en 14 uur op 20 april te gast bij Radio Hoogeveen. Als trommelslager tijdens belangrijke evenementen is Albert regelmatig te zien en te herkennen aan zijn trommelgeroffel.

Albert is geboren en getogen in Hollandscheveld. Hij vertelt hoe hij daar opgroeide. Zijn afgeronde opleidingen en werkzaamheden in de zorg waren zijn roeping. Zijn kennis van en ervaringen in de historie heeft hij later kunnen omzetten in een officieel document. Iets waar de gemeente Hoogeveen en haar inwoners dankbaar voor kunnen zijn, want Albert Metselaar heeft veel historische vragen beantwoord.

De belangstelling voor de historie van Albert is ontstaan, doordat hij vroeger als kind vaak in de bibliotheek te vinden was en daar in allerlei boeken zat te zoeken. Hij heeft daardoor een brede belangstelling kunnen ontwikkelen. Zelf historisch onderzoek doen is belangrijk voor Albert.

Een paar onderwerpen van de historie van de gemeente Hoogeveen komen in het radioprogramma aan bod. Wat gebeurde er in de geschiedenis van Hoogeveen in 1625? Waar komen de inwoners van Hoogeveen vandaan? Hoe lang wonen er al mensen in Hoogeveen?

Programmamaker Wim Oosting praat met Albert Metselaar. Het programma duurt een uur en wordt afgewisseld met door Albert uitgekozen muziek.

U kunt radio Hoogeveen (LOH) horen op 106.8 FM, op 104.1 op de kabel en via de App van Radio Hoogeveen. Online kunt u luisteren via www.radiohoogeveen.nl of via de livestream van www.regionieuwshoogeveen.nl. De technische realisatie van dit programma komt van Edith Hurenkamp.

 

Foto Albert Metselaar gemaakt door Edith Hurenkamp

15 april 2019


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.