0

Hoorspel

In dit programma besteed Hans Wassens ruim aandacht voor de diverse hoorspelen die in een lang verleden via de publieke omroep de huiskamer in kwamen. Als eerste start Wassens met een hoorspel uit de Paul Vlaanderen serie. Het zijn de originelen die recent werden uitgebracht en waarvan de geluidskwaliteit goed is.
Het doel is tweeledig: enerzijds biedt dit ruimte voor een stukje Nederlandse cultuur. Hoorspelen die voorbij komen zijn o.a. Baantjer, Paul Vlaanderen enzovoort. Wanneer het hoorspel korter is dan 55 minuten dan wordt in het programma aandacht besteed aan muziek uit het Nederlandstalig genre met artiesten die groot werden binnen het gebied van de kleinkunst zoals Ramses Shaffy, Liesbeth List, Frans Halsema, Wim Sonneveld enzovoort.

Hoorspelen bij Radio Hoogeveen najaar/winter 2017
1. Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Cox!

Paul Cox is uitgenodigd voor een cocktailparty bij de familie Gatewall. Een familie die hij niet kent maar zijn nieuwsgierigheid wint het van zijn afkeer van cocktailparty’s. Tijdens de party valt de knappe hulp in de huishouding letterlijk in zijn armen, hij voelt zich onaangenaam verrast, ze is namelijk dood. Eerdere ontwikkelingen die avond maken Cox in de ogen van de politie verdacht. Samen met z’n vriend Thomas Richardson moet Cox z’n onschuld bewijzen.

Uitzenddata: zondag 03-09 t/m 15-10-2017 tussen 20.00 – 21.00 uur*

2. Gesteld dat er iets misgaat

Kolonel Wardley is niet langer in actieve dienst en vult zijn wedde aan met het verkopen van kopieën van de hoogste Britse onderscheiding het Victoria Cross. De Britse Geheime Dienst is van deze handel op de hoogte en chanteert Kolonel Wardley. Hij moet een zaakje opknappen of zijn illegale handeltje komt voor het gerecht.

Uitzenddatum: zondag 22-10-2017 tussen 20.00 – 21.00 uur*

3. De Cock en het sombere naakt

Eén van de vier mannen wendde zich tot De Cock; “U bent van de recherche”? De Cock knikte. De man bukte zich en pakte een punt van het zeildoek en trok het voorzichtig omhoog. Langzaam werd een hoofd zichtbaar, een afgehouwen meisjeshoofd.

Uitzenddata: zondag 29-10 t/m 03-12-2017 tussen 20.00 – 21.00 uur*

4. Moord in de Spuistraat

Het is sluitingstijd bij de N.V. Jacobs aan de Spuistraat. De kassier brengt het geld naar de kluis in de kelder. Daar wordt hij neergeschoten en de dief maakt zich snel uit de voeten met een grote som geld in een donkerblauwe auto, die op de Singel geparkeerd staat.

Tegelijkertijd schijnt een bestelauto, die er vlak bij stond, het hazenpad te kiezen. De bestelauto wordt aangehouden en de twee inzittenden worden aan een verhoor onderworpen. Zij hadden de dief willen chanteren, want zijn autonummer hadden ze genoteerd. Het kenteken brengt de politie bij een autoscharrelaar, Andries Korwijn, die de auto verkocht heeft aan een zekere Egbert Gerdijk.

Uitzenddata: zondag 10-12 en 17-12-2017 tussen 20.00 – 21.00 uur*

* Het Hoorspel wordt herhaald op woensdagmiddag tussen 15.00-16.00 uur. Ook te beluisteren      via de website www.radiohoogeveen.nl/programma’s/hoorspel