De lokale omroep voor regio Hoogeveen
106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel

Eurovisie songfestival bij Radio Hoogeveen

Op 8, 10 en 12 mei a.s. vind het Eurovisiesongfestival plaats in de Portugese hoofdstad Lissabon. Reden voor Radio Hoogeveen om in het programma Muziek Expres op donderdag 10 mei a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur aandacht te besteden aan dit festival.

Natuurlijk wordt er teruggeblikt op de voorgaande festivals. Het eerste festival vond plaats in 1956. De winnares was destijds de helaas recent overleden Lys Assia met het liedje Refrain. Aandacht is er natuurlijk voor de Nederlandse winnaars zoals Corrie Brokken – Net als toen (1957), Teddy Scholten – Een beetje (1959), Lenny Kuhr- De troubadour (1969) en Teach- In – Dinge dong (1975). Hun bijdragen komen natuurlijk voorbij. Naast deze nummers komen nummers van de winnaars voorbij en ook andere soms onbekendere nummers. Er is ook aandacht voor Nederlandse inzendingen die het niet hebben gehaald. Kortom; een programma voor de liefhebbers van het songfestival. Het laat de herinnering herleven aan één van de oudste festivals ter wereld.

Heeft u zelf een bijzondere herinnering aan dit festival, of is er een nummer van het festival waaraan u bepaalde herinneringen heeft of gewoon een nummer dat u nog eens wilt horen? Laat het de redactie van Muziek Expres weten.

Via het volgende e-mailadres kunt u uw wens voor 3 mei a.s. kenbaar maken: wassens2014@outlook.com

Vermeld welk nummer u nog een keer wilt horen en wat uw herinnering daarbij is. Vermeld eventueel ook uw naam.

Graag gaan wij op zoek naar het gevraagde nummer en voldoen wij aan uw verzoek.

Productie: Hans Wassens

(c)2017 RHGV

14 april 2018


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *